Vyrušený zloděj policii neutekl

Neopatrně si počínal zloděj, který se vloupal do garáže u rodinného domku v Třinci. Byl natolik hlučný, že probudil majitele nemovitosti. Následně jej pak zatkla policie, která zjistila, že zloděj rozhodně není žádný začátečník.

Tohle kolo se zlodějovi nakonec ukrást nepodařilo. Foto: PČR

Bylo brzo ráno, když syna majitele jednoho rodinného domu v Třinci probudil zvláštní hluk, který vycházel z přilehlé garáže. Dokonce zaslechl i kroky pod okny, a proto nemeškal a šel probudit svého otce. „Po důkladné kontrole zahrady zjistili, že jim někdo z garáže odcizil jízdní kolo. Zanedlouho si všimli nejen kola, jež bylo opřeno o vstupní branku na pozemek, ale také muže, který si na cestu svítil baterkou,“ začala líčit policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Pokračovala, že na dotaz, kam a odkud jde, měl náhodný kolemjdoucí pohotovou odpověď. Mužům uvedl, že právě odchází od jejich sousedů, kde popíjeli alkohol. Když majitel kola upozornil na to, že se u sousedů nesvítí, muž s baterkou se dal na útěk.

„Jen díky pohotové reakci a včasnému oznámení s podrobným popisem muže se policistům obvodního oddělení Třinec podezřelého muže podařilo do pár minut zadržet,“ chválila mluvčí.

V průběhu prověřování této události muži zákona zjistili, že se jedná o osobu s trestní minulostí. Třineckým kriminalistům se dále po vyhodnocení důkazních materiálu podařilo osmatřicetiletému muži prokázat další majetkovou trestnou činnost.

„I s výše uvedeným skutkem se má jednat o 13 vloupání do různých objektů, například garáží, rodinných domů nebo firem. Škoda, kterou měl svým jednáním poškozeným způsobit, se v tomto případě pohybuje kolem 300 tisíc korun,“ upřesnila Bělunková.

V centru zlodějova zájmu byla většinou jízdní kola a různorodé nářadí. V jednom případě dokonce ze sklepních prostor odcizil větší množství tvrdého alkoholu, vína, dámskou kosmetiku a marmeládu. Z jedné garáže si odnesl i dvě jízdní kola za více jak 100 tisíc korun. Tato kola a menší část odcizených věcí se již vrátila svým majitelům. Bohužel většinu ukradených věcí už stihl zloděj prodat.

„Muži již policie sdělila obvinění za přečiny krádež a porušování domovní svobody, v tuto chvíli je stíhán na svobodě,“ doplnila mluvčí.

Další zprávy z regionu