Výstava přinesla na radnici trochu erotiky

Svěží, optimistická, ale i feministická a lehce erotická. Přesně taková je výstava ilustrací od Barbory Balgové, která je nyní k vidění v minigalerii na chodbě třineckého magistrátu.

Barbora Balgová představila na vernisáži své grafiky. Foto: mr

Vernisáž se konala ve středu 3. srpna odpoledne a chodbu ve třetím patře zaplnila k prasknutí. Primátorka Věra Palkovská spočítala, že se v těchto prostorách už konalo 14 výstav obrazů a 8 výstav fotografií. Ilustrace jsou zde ale poprvé. „K létu patří rozvernost a dobrá nálada, a ta z těchto obrazů přímo čiší,“ dodala primátorka.

O ilustrátorce Barboře Balgové prozradila, že osm let navštěvovala místní základní uměleckou školu. Pak vystudovala design obuvi v Uherském Hradišti, dále animovaný film a produktový design s grafikou ve Zlíně. „Po studiu jsem nastoupila do různých reklamních agentur. Nyní jsem na volné noze a živím se ilustrováním,“ řekla o sobě výtvarnice. Spolupracuje i se známými časopisy, jako je Elle či Harper´s Bazar.

Lidé si na této výstavě mohou prohlédnout knižní obálky a magazínové ilustrace, ale i černobílé skice. „Jsou provokující, feministické a také trochu drzé. Mají mírný nádech erotiky, často zobrazuji muže v podobě, jak je my ženy vnímáme. Příkladem je třeba ilustrace Muži jsou jako hranolky. Je v ní to, co máme rády, tedy muže i gastronomii. Snažím se do nich vkládat satiru či mírnou nadsázku,“ vysvětlila Barbora Balgová.

Další zprávy z regionu