Vystoupili až na vrchol

V elektronickém světě si v Moravskoslezském kraji nejlépe vedou Český Těšín, Krnov, Ostrava, Bohumín a také Šenov. Ukázaly to výsledky pětadvacátého ročníku soutěže Zlatý erb, která hodnotila weby měst a obcí.

Zástupci České Těšína a Krnova převzali ocenění. Foto: MSK

Kromě společného prvního místa s Krnovem získal Český Těšín i cenu veřejnosti pro webové stránky obce s rozšířenou působností. „Jsem velice rád, že jsem mohl převzít z rukou hejtmana toto ocenění. Jedná se o skvělou reklamu našeho města. Za tímto výsledkem ale stojí množství práce, kterou musel nejen odbor informačních a komunikačních technologií zvládnout,“ okomentoval prvenství starosta Českého Těšína Karel Kula.

„Měl jsem k ruce tým, který vše zvládl na výbornou. Jedná se o práci celého našeho oddělení. Ovšem na informacích pro veřejnost se podílely všechny odbory pověděl Dušan Chlebík, vedoucí odboru informačních a komunikačních technologií. „Nové webové stránky byly hotové již vloni, kdy jsme v soutěži skončili třetí. Během roku jsme stránky zvelebili a nyní jsme skončili první,“ dodal vedoucí.

„Vážím si úsilí radnic informovat občany, návštěvníky a turisty o aktuálním dění v obci a jejím okolí, a zároveň to dělat moderně, zábavně, aby to nejen hezky vypadalo, ale hlavně dobře sloužilo,“ uvedl hejtman kraje Ivo Vondrák s tím, že je umění vytvořit dynamický portál s atraktivní grafikou, který uživatelům zároveň poskytuje perfektní servis.

Krajské kolo soutěže Zlatý erb vyhlásil Moravskoslezský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč. Do celostátního kola, které se uskuteční v Hradci Králové v půlce května, postupují Český Těšín a Krnov.

Další zprávy z regionu