Výtěžek z plesu zaměstnanců železáren pomáhá Nikol

Tradiční reprezentační ples skupiny Moravia Steel – Třinecké železárny, který se konal v lednu, měl letos velký charitativní rozměr. Výtěžek pomůže mimo jiné dívce Nikol, která byla těžce zraněná během autonehody.

Nikol se může spolehnout na podporu své rodiny. Foto: archiv

Díky návštěvníkům plesu se mezi tři projekty podařilo rozdělit částku 393 500 korun. O výši příspěvku hlasovali právě oni. Největší přízeň získala rehabilitační léčba Nikol, která měla těžkou nehodu a utrpěla vážná zranění, ze kterých se vzpamatovává dodnes. Podpora vynesla 250 500 korun, zprostředkuje ji Nadace Agel.

„Velmi si vážíme, že byla Nadace Agel a projekt rehabilitační léčby pro Nikol vybrána. Ze srdce všem zaměstnancům, kteří pro ni hlasovali, děkujeme,“ komentovala počin zaměstnanců Veronika Dostálová, členka správní rady Nadace Agel.

Stav Nikol se postupně po vážné nehodě zlepšuje. Pomáhá jí rehabilitace, denně cvičí, rehabilituje, dochází na psychoterapii. „V současné době dokáže chodit, stále však je potřeba chůzi denně cvičit, aby byla kvalitní a nevznikl tak špatný stereotyp, který by ji zůstal již po celý život. Postupně se dostane snad i k běhu, který zatím není možný,“ popsal aktuální stav své dcery David Stebel.

Jak dále řekl, je potřeba zlepšování práce celé levé strany těla, protože ta utrpěla krvácením do mozku nejvíce. „Cvičí dvakrát týdně v nemocnici, jednou až dvakrát u soukromé fyzioterapeutky, pak s manželkou doma či v posilovně. Chystá se taky příští měsíc opět do Klimkovic, kde budou pokračovat v léčbě. Možná se zopakuje ještě léčba v hyperbarické komoře,“ upřesnil Stebel.

Rodina se s nehodou musí vypořádat i finančně, proto je každá pomoc vítána. Maminka Nikol je s dcerou stále doma a nepracuje. Navíc je léčba dlouhodobá a nákladná. „Pokud bych to měl shrnout, peníze vybrané na plese využijeme na soukromé rehabilitace, uhradíme pobyty v rehabilitačních či léčebných zařízeních, počítáme i náklady za dopravu a psychologickou léčbu,“ doplnil David Stebel.

Další zprávy z regionu