Web města získal bronz

Bronzovou příčku obsadily webové stránky Českého Těšína v krajském kole tradiční soutěže Zlatý erb, která hodnotí počínání měst a obcí v elektronickém světě.

Nejlepšími webovými stránkami v Moravskoslezském kraji v kategorii měst se letos pyšní Bohumín. Druhý byl Krnov a třetí skončil Český Těšín.

„Nesmírně nás těší, že jsme obstáli v silné konkurenci. Webové stránky plní pro fungování města významnou roli, proto jsme vloni pod vedením Lukáše Chlebika usilovně pracovali na jejich modernizaci. Náš web je jednoduchý, přehledný a funkční,“ řekla starostka Českého Těšína Gabriela Hřebačková.

Web Českého Těšína má aplikaci tichá linka. Jedná se o službu tlumočení znakového jazyka a přepisu mluvené řeči do textu on-line, která je určena lidem se sluchovým nebo kombinovaným postižením.

Krajské kolo soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky měst a obcí vyhlásil Moravskoslezský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč. Vítězové kategorií postoupili do celostátního kola, které se uskuteční v Hradci Králové. Oficiální záštitu soutěži poskytl Ivan Bartoš, místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj, a Svaz měst a obcí.

Další zprávy z regionu