Z Thajska až na Moravu na trojkolce zvané tuktuk

Knihovna pořádá další z řady cestovatelských přednášek. Tato ale bude výjimečná, je totiž o muži, který dojel z Thajska domů na tříkolce, takzvaném tuktuku.

Tomáš Vejmola s tuktukem projel kus světa. Foto: archiv cestovatele

Inspirativní a dobrodružný příběh čeká návštěvníky cestovatelské přednášky ve čtvrtek 25. dubna od 17 v Knihovně Třinec. „Ročně se nám ozývají desítky různých cestovatelů, kteří by se rádi podělili o své zážitky a zkušenosti z cest a je opravdu těžké vybrat ty nejzajímavější. Když se nám ale ozval Tomáš Vejmola, tak jsme neváhali ani vteřinu, protože jeho cesta a příběh je něco skoro až neskutečného,“ říká Martin Čadra z Knihovny Třinec.

Tomáš Vejmola začal s cestováním v roce 2016. Absolvoval dvouměsíční cestu z Indie do Nepálu. Byl to pro něj natolik silný zážitek, že brzy po návratu domů vyjel na kole do Gruzie. Jeho nejdelší a nejdobrodružnější cestou však byla ta poslední. V thajském Bangkoku si pořídil tuktuk, motorizovanou tříkolku, se kterou ujel neuvěřitelných 13 tisíc kilometrů.

O tom, jak se z Thajska dostal na Moravu a co po cestě zažil, bude Tomáš Vejmola v Třinci už ve čtvrtek. Diváci se mohou těšit na spoustu fotek, videí, a hlavně hromadu skvělých historek.

Další zprávy z regionu