Za pokusem o vraždu byla prý nešťastná láska

Žil se svou dívkou a nic mu prý nescházelo. Pak mu ale řekla, že od něj definitivně odchází. Po vypité lahvi vodky vzal nůž a pokusil se jí zabít. Tak to vylíčil minulou středu před krajským soudem v Ostravě, kde se zpovídá z pokusu vraždy.

Eskorta vede Miloslava K. k soudnímu jednání. Foto: mr

Jednatřicetiletý Miloslav K. žil se svou přítelkyní Lenkou v Třinci několik let. Noc z 8. na 9. září 2019 ale dramaticky změnila jeho život.

„Byla podána obžaloba pro pokus o vraždu, jehož se měl dopustit ve vztahu k bývalé družce. Příčinou bylo jeho definitivní uvědomění si, že se musí vypořádat s rozchodem. Ve výrazné opilosti se chopil kuchyňského nože a ve chvíli, kdy dívka ležela na matraci, ji třikrát bodl do oblasti zad. Jedna rána pronikla do dutiny hrudní, důsledkem čehož došlo ke kolapsu plic, následně ji začal i škrtit a rdousit, a to až do chvíle, kdy si myslel, že je mrtvá.  Nicméně krátce nato, když dívka začala jevit známky života, jí zavolal lékařskou pomoc,“ popsal státní zástupce Vít Legerský. Doplnil, že mladá dívka útok shodou okolností přežila, a to i díky sebeobraně.

Před soudem se ve středu 20. května začal rozplétat případ jedné lásky, která ovšem měla do idylky daleko. „Naše soužití bylo hezké, měl jsem ji rád, miloval jsem ji. Ale po čase jsme se čím dál více hádali, byla často nevrlá, náladová. Nechápal jsem to,“ snažil se soudnímu senátu vysvětlit Miloslav K. Z jeho krátké výpovědi ale vyšlo najevo, že jednou na svou dívku volal v noci policii, protože ho údajně bila, jindy zase jí dal facku on, a to pro její nevěru.

Soudní jednání bylo po dvou dnech přerušeno a odročeno na 16. června. „V případě prokázání viny hrozí obžalovanému trest odnětí svobody v rozmezí dvanáct až dvacet let,“ upřesnila mluvčí krajského soudu Klára Krystynová.

Více si o případu můžete přečíst v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu