Začala registrace na Těšínskou osmičku

Nadace Agel v těchto dnech na internetových stránkách beh.agel.cz spustila on-line registraci na pátý ročník populárního charitativního běhu Těšínská osmička Nadace Agel. Koná se na osmikilometrové trati z Třince do Českého Těšína.

Olympionik Lukáš Krpálek a legenda českého stolního tenisu Petr Korbel na startu loňské Těšínské osmičky. Foto: Nadace Agel

Startovné je pro registrované do 20. dubna 300 korun, od 21. dubna pak 400 korun, a jeho kompletní výtěžek putuje jako v minulých ročnících na pomoc handicapovaným z regionu.

„Dohromady jsme již od roku 2017, kdy se Těšínská osmička konala poprvé, získali 269 900 korun. Z výtěžku jsme v jednotlivých letech podpořili jednak 21letého reprezentanta České republiky v boccie, který trpí od narození dětskou mozkovou obrnou. Dva ročníky po sobě jsme obdarovali českotěšínské středisko Lýdie, které poskytuje sociálně aktivizační služby dětem a mladým dospělým se zdravotním postižením a v loňském roce jsme věnovali příspěvek na rehabilitace třem malým holčičkám se zdravotním znevýhodněním,“ uvedla ředitelka Nadace Agel Veronika Dostálová.

Loňského ročníku se spolu s 315 dalšími běžci účastnil i dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek. „Atmosféra i trať závodu se mi moc líbily, a tak jsem hned v cíli slíbil, že pokud to jen trochu půjde, poběžím rád i pátý ročník. S radostí jsem tak pořadatelům před několika dny potvrdil, že se mnou mohou na startu a snad i v cíli počítat,“ smál se Krpálek.

Na startu nebude jediným vrcholovým sportovcem. Vloni se v cíli pochlubili pohárem pro mistry hokejové Extraligy hráči HC Oceláři Třinec, kteří se s Lukášem společně hecovali, kdy poběží závod a kdy si spolu společně zabruslí. Výsledkem je dohoda na společném tréninku i na společném běhu celé 8kilometrové trati letošního ročníku Těšínské osmičky Nadace Agel.

Novinkou pátého ročníku je nesoutěžní běh pro děti, které by ještě nezvládly celou trať hlavního závodu. V parku Adama Sikory v Českém Těšíně pro ně budou připraveny nesoutěžní běhy a medaile pro každého účastníka.

„Chtěli jsme připravit závody i pro děti, které doprovázely závodící rodiče, a jen na ně čekaly v cíli, až doběhnou. Přitom okruhy v těšínském parku připomínají atletický stadion, tak toho využijeme a dáme možnost závodit všem, kteří ujdou alespoň 50 metrů. Medaile budou pochopitelně i letos připraveny pro také všechny účastníky hlavního závodu,“ doplnila ředitelka nadace i závodu Veronika Dostálová.

Další zprávy z regionu