Žáci se dočkají tělocvičny

Výstavba nové sportovní haly v sousedství školního komplexu a nového víceúčelového hřiště byl jedním z témat posledního letošního jednání zastupitelů Vendryně. Součástí záměru bude vybudování spojovacího krčku mezi tělocvičnou a modulovými učebnami. Hotovo by mohlo být do dvou let.

Tělocvična vyroste v místě již nevyhovujícího víceúčelového hřiště. Il. foto: th

Obě základní školy ve Vendryni se už delší dobu potýkají s nedostatkem prostor určených k tělesné výchově. V tělocvičně sportuje pět set dětí, široká veřejnost a probíhají v ní i zájmové kroužky.

„V tělocvičně se střídáme. V úterky a čtvrtky ji využívají děti z polské školy, v pondělí, středu a pátek z české. Hodiny tělocviku probíhají také v hale Maja, která je určena na stolní tenis. Míčové sporty v ní hrát nelze, jsme rádi, že ji můžeme využívat,“ poznamenala zastupitelka Alena Bazgierová, která je zároveň učitelkou v české základní škole.

Vedení obce proto plánuje výstavbu druhé tělocvičny. Měla by vyrůst v sousedství školy za fotbalovým hřištěm – v místě, kde se nyní nachází venkovní víceúčelové hřiště. „Jeho povrch má už 18 let, je poškozený, drolí se, takže kontroloři ho dávají mezi závažné nedostatky“ doplnila Bazgierová.

Nová, nejspíš montovaná sportovní hala by měla navazovat na spojovací krček, který vznikne mezi stávající tělocvičnou a modulovými učebnami. Bude v něm nářaďovna, kabinety pro učitele z modulových učeben i pro tělocvikáře a šatny se sociálním zázemím. Součástí nové víceúčelové sportovní haly s hrací plochou o rozměrech přibližně 45 na 25 metrů, díky čemuž v ní bude možné hrát všechny míčové sporty, by měly být i další šatny a sprchy.

„Stávající víceúčelové hřiště s umělým povrchem plánujeme přemístit za pergolu a tenisové kurty čili za dolní fotbalové hřiště. Nové sportoviště přístupné široké veřejnosti by rovněž mělo být multifunkční. Pracujeme na přípravě projektové dokumentace a získání stavebního povolení. Rádi bychom, získali i dotace, ale v současné době je to stále složitější,“ nastínil starosta Vendryně Raimund Sikora.

Další zprávy z regionu