Žáci ze zdravky se zapojili do úklidu

Do celonárodního úklidového projektu Ukliďme Česko se s chutí a vervou zapojili i žáci Agel Střední zdravotnické školy v Českém Těšíně. V úterý 23. dubna vyrazili do terénu, aby pomohli zbavit okol odpadu a zkrášlit tak své město. Úklidová akce proběhla symbolicky v návaznosti na Den Země.

Budoucí zdravotníci se pustili i do úklidu přírody. Foto: Agel

Studenti se soustředili na oslavy Dne Země a úklid beskydských hor. „Letos jsme akci pojali umělecky a žáci měli kromě jiného připravit i vernisáž uměleckých děl zaměřených na ekologii. A povedlo se to na jedničku! Vítězná třída převezme putovní pandu, která je symbolem Světového fondu na ochranu přírody,“ přiblížila učitelka biologie a environmentální výchovy Lenka Šabacká.

Mimo jiné se těšínští žáci účastnili Ekohry a anglické soutěže zaměřené na ekologii. Navíc se také rozhodli pomáhat druhým a přispět na včely pro rodiny z chudých zemí. Část studentů se rozhodla vyrazit tradičně na hory a uklidit část našich krásných Beskyd.

„Jsme moc rádi, že se naši studenti i letos zapojili do projektu Ukliďme Česko. Účast v tomto projektu je pro nás již tradicí, na kterou jsme hrdí. Stejně tak oslavy Dne Země,“ podotkla zástupkyně ředitele školy Alžběta Panáková.

Úklidu svého okolí se účastnili i žáci dalších škol z našeho regionu. Většinou se shodují v tom, že je tyto aktivity docela baví a bonusem je, že nemusí sedět ve školní lavici. „Aspoň sami vidíme, že když něco jen tak odhodíme, někdo to musí uklidit,“ usmála se třináctiletá Bětka z Třince.

Další zprávy z regionu