Zahrádkáři v Neborech slavili své jubileum výstavou

Úžasné pěstitelské úspěchy, jako jsou obří dýně, papriky, nádherná rajčata, výstavní česnek nebo například ukázkové cukety, ale i zabijačková kuchyně a ukázkové zákusky z kuchyně Nikoly Polak, tak vypadala výstava zahrádkářů, která se konala o víkendu v Neborech.

Zahrádkáři z Nebor vypěstovali letos nádhernou zeleninu. Foto: Pavel Zubek

Tamní zahrádkářský svaz slaví své šedesátiny, o to slavnostnější výstava byla. Její součástí se stal i plně funkční ruční kompresor na doplňování vzduchu do pivních sudů, který zahrádkáři objevili ve sklepních prostorech svého sídla.

Předseda tamních zahrádkářů Bedřich Sedláček si pochvaloval, že se výstava vydařila po všech stránkách. „Vyšlo nám počasí a přišlo i hodně návštěvníků, napočítali jsme jich okolo šesti stovek. Vynikající bylo jídlo a zákusky. V pondělí se ještě přišly podívat děti z místní školy, které k nám chodí každý rok,“ podotkl Bedřich Sedláček.

Doplnil, že na to, jaký byl letošní rok deštivý a chladný, doslova řekl bídný, se toho nakonec urodilo docela hodně. „Měli jsme vystavenou nádhernou zeleninu, překrásné dýně i melouny. Bohužel s ovocem to je horší, toho moc nebylo,“ dodal.

Další zprávy z regionu