Žák autoškoly nastoupil na jízdu opilý

Velké překvapení připravil žák lektorce autoškoly, když přišel na přezkoušení jízdy opilý. Ta si jeho stavu nevšimla, policejní hlídce ale pozornosti neušel. Ukázalo se, že má muž dokonce 1,80 promile alkoholu v dechu.

Muž chtěl získat zpět řidičák. Místo toho mu hrozí až roční vězení. Foto: PČR

Policisté z oddělení silničního dohledu si v neděli ráno ve Vendryni na Třinecku povšimli řidiče vozidla autoškoly, kterého dobře znali z minulosti. Už dříve totiž u něj řešili jízdu pod vlivem alkoholu. Proto se rozhodli vozidlo autoškoly pro jistotu zastavit a řidiče zkontrolovat.

Přístroj nemilosrdně ukázal, že muž před jízdou skutečně pil alkohol. Foto: PČR

„Při komunikaci s devětačtyřicetiletým řidičem pojali policisté podezření, že je pod vlivem alkoholu, což následně potvrdila dechová zkouška, která vykázala 1,80 promile alkoholu v dechu. Na místě si řízení vozidla převzala překvapená instruktorka autoškoly, která se před policisty bránila, že netušila, v jakém stavu její žák je,“ popsala policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Řidič, kterému na konci loňského roku skončil trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, chtěl nyní absolvovat přezkoušení v autoškole, aby mohl dostat zpět své řidičské oprávnění. „Dopravní policisté předali věc kolegům z obvodního oddělení Třinec, kteří ve zkráceném přípravném řízení sdělili muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok,“ doplnila mluvčí.

 

Další zprávy z regionu