Zákaz popíjení alkoholu se v Českém Těšíně rozšíří

Místní vyhlášku o omezení konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství na území Českého Těšína rozšíří novela. Rozhodnutí přijalo zastupitelstvo, které tak vyšlo vstříc nejen policii, ale hlavně požadavkům občanů.

Bezalkoholová zóna se v Českém Těšíně rozroste. Ilustrační foto

„Stávající vyhláška je v kostce správná, není s ní žádný problém. Ozývali se však i další, kteří chtěli oblast spadající do zákazu rozšířit. To také doporučila i městská policie, která bude moci v nových lokalitách zasahovat,“ řekla vedoucí odboru místního hospodářství Karína Benatzká. Původní oblast se tak rozšíří o tři lokality, kde už nebude možné bez postihu konzumovat alkohol na veřejnosti.

Mezi nové zóny patří prostranství u obchodního domu Tesco, ulice Nádražní, a to konkrétně od České pošty po budovu Městské policie. Do prostoru je přidán i azylový dům v těsné blízkosti služebny strážníků. Tato lokalita je však spíše staronová. Třetí oblastí je pak park u centrálního hřbitova.

Ke kterým stávajícím oblastem tři nové lokality přibudou a jak vysoká pokuta hrozí v případě přistižení při popíjení, se můžete dočíst ve středečním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu