Zákaz popíjení alkoholu u dětských hřišť a sportovišť

Ve městě přibylo míst, kde platí zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti. Nově je zapovězeno popíjení alkoholu na sídlišti Ostravská poblíž dětských hřišť, v okolí sportovišť na Svojsíkově ulici a také ve Svibici u restaurace Kysuce a obchodního centra.

V okolí sportovních hal v Českém Těšíně se nesmí pít alkohol. Foto: ba

Alkoholické nápoje doposud bylo možné konzumovat v okolí nové multifunkční sportovní haly, badmintonové haly a zimního stadionu. To už ale neplatí. „Na základě informací od městské policie, že zde osoby sedící na lavičkách konzumují alkohol, a na základě doporučení sportovní komise i komise prevence kriminality rada města přijala opatření, že tato lokalita bude patřit mezi místa, kde je zakázáno konzumování alkoholu,“ podotkl místostarosta Českého Těšína Tomáš Pavelek.

Popíjet alkohol se nově nesmí například ani na Ostravské ulici poblíž dětských hřišť. „Na sídlišti v okolí dětských hřišť chceme zajistit bezpečí především pro maminky s malými dětmi,“ dodal místostarosta. Na rozšíření lokalit, kde se nesmí požívat alkohol na veřejnosti, se na svém posledním zasedání jednohlasně shodli českotěšínští zastupitelé.

Další zprávy z regionu