Zakřevský a jeho parta vyrážejí do akce v noci

Vendryně Kanály zásadně v noci, pane! Hláška z jedné kultovní české komedie sedí jako ušitá na Vendryni. Sníh ze silnic a chodníků zde odklízejí v nočních hodinách – dřív, než časně ráno místní vyrazí do zaměstnání nebo do školy.

Zimní údržbu ve Vendryni má na starosti Milan Zakřevský (vpravo). Foto: ba

Pokud se teploty pohybují nad nulou, může Milan Zakřevský v noci klidně spát. Jakmile klesnou pod bod mrazu a nasněží, s pracovníky technického úseku v nočních hodinách usilovně pracuje na tom, aby před pátou hodinou ranní, kdy lidé vyrážejí do práce, byly všechny cesty a chodníky ve Vendryni pečlivě odhrnuté.

„Když přijde intenzivní sněžení nebo vítr, který tvoří závěje, vyrážíme do akce hodinu po půlnoci, někdy i ve dvě, abychom v pět ráno měli hotovo. Odklidit sníh z cest a chodníků většinou stihneme, ale provést posyp po celé obci je nereálné. Ráno dočišťujeme křižovatky a dokončujeme posyp,“ říká Milan Zakřevský, který má zimní údržbu na starosti.

Vendryně je rozdělena na čtyři rajony. Jeden traktor pracuje na Záolší, druhý odklízí sníh v části Rybořovic, třetí stroj jezdí v Rybořovicích a v centru obce – na Černovském a čtvrtý stroj čistí komunikace v lokalitách Vápenka a Konečná.

Další zprávy z regionu