Zaměstnanci třineckého magistrátu se pustili do šití

K dobrovolným švadlenkám, které v posledních dnech věnují svůj volný čas šití roušek, se solidárně připojili i pracovníci Magistrátu města Třince. Jde jim to skvěle, ušili už na tisíc roušek.

Roušky jsou opět povinné v celém Moravskoslezském kraji. Foto: archiv

Jsou zvyklí na počítače, dokumenty a telefony. Nyní pod rukama úředníků města vznikla už bezmála tisícovka textilních ústenek, které město rozdává seniorům, do nemocnic, domovů pro seniory, do první linie a všude tam, kde jsou potřeba.

„Třinecký magistrát patří k úřadům, které zůstaly otevřené a jeho zaměstnanci chodí do práce, přesto solidárně přispěchali s pomocí druhým a stihli ve svém volnu ušít tolik roušek. Chtěla bych srdečně poděkovat všem, kteří nějakým způsobem k šití roušek přispěli, ať už vytáhli šicí stroj, nebo donesli potřebný materiál. Třinečáci si umějí navzájem pomáhat. Vážíme si každého projevu solidarity a děkujeme všem, kteří takovou iniciativu v dnešní nelehké době vyvíjejí,“ uvedla primátorka Věra Palkovská s tím, že momentálně jsou na magistrátu roušky pro potřebné stále připravené. „Na druhou stranu se už těším, až budeme moci roušky zase sundat a budeme se na sebe usmívat nejen očima,“ dodala.

Další zprávy z regionu