Zasedání zastupitelů ztroskotalo na třetím bodě

V pondělí v 15 hodin se v sále českotěšínské radnice mělo jednat o rutinní úvod zasedání zastupitelů: zahájení, určení ověřovatelů zápisu, program zasedání… Ale opozice napadla hned na začátku zápis z minulého jednání. Dle jejich slov neodpovídá skutečnosti.

Ilustrační foto: tm

Opozice poukázala i na nahrávku z minulého zasedání, která byla dle nich částečně vymazána a dokonce je v kratší verzi, než psaná verze. Což demonstrovala ukázkou. Debata napříč sálem došla až tak daleko, že na žádost opozičních zastupitelů přinesl vedoucí odboru informačních a komunikačních technologií originální nahrávku zmíněného zastupitelstva. Po 15minutové pauze opozice ukázala na jednom příspěvku, v čem se liší originál oproti upravené verzi. „Celý záznam si prostudujeme a do příštího zasedání ho podrobíme analýze,“ shodla se opozice.

Mohlo se pokračovat v zasedání, ale představitelé města vzápětí neschválili program zasedání, a to napříč politickým spektrem. Starosta Vít Slováček tak byl nucen zasedání ukončit. Ač zastupitelé strávili v sále přes dvě hodiny, jejich jednání skočilo vlastně hned na začátku.

Více se dočtete ve středečním vydání Třineckého hutníku. 

Další zprávy z regionu