Zastupitelé odvolali šéfa kontrolního výboru

Jen měsíc a půl stál v čele kontrolního výboru zastupitelstva města Český Těšín Wiesław Kubica, člen koalice, která město vede. Na prosincovém zasedání byl odvolán. Slovní přestřelka mezi zastupiteli připomínala místy doslova ping pong.

Odvolaný Wiesław Kubica. Foto: tm

Návrh na odvolání přednesl opoziční zastupitel Miroslav Kudláček. „Důvod? Jste snad nespokojeni s prací dosavadního předsedy?“ ptala se místostarostka Kateřina Krainová Byrtusová. „Bylo dobrým zvykem, že v čele kontrolního výboru stojí někdo z opozice. Je divné, že někdo kontroluje sám sebe,“ argumentovala opozice.

„Proč jste nenavrhli někoho na předsedu výboru na ustavujícím zasedání?“ tázal se starosta města Vít Slováček, protože na tehdejším jednání padlo jen jedno jméno na předsedu, a to Wiesław Kubica.

V tento moment se debata dostala do slovní přestřelky, kdy si opozice s koalicí vyměňovaly názory, proč to tak vlastně bylo a kdo za to vlastně může. Přitom vedení města zároveň naznačovalo, že nemá problém, aby výbor vedl někdo jiný.

Zastupitelé nakonec přikročili k tomu, že odvolají kompletně celý kontrolní výbor a zvolí nový. Jeho předsedou se stal opozicí navržený Tomáš Pavelek.

Další zprávy z regionu