Zázemí pro zábavu ve Stříteži bude kvalitnější

Lidé ve Stříteži se mohou těšit, že až příští rok dojdou na některou z akcí pořádaných obcí, najdou v areálu za školou kvalitnější zázemí. Stavět se začalo koncem minulého měsíce.

Výstavba nového zázemí ve Stříteži již začala. Foto: mr

Výstavbou nového zázemí pro venkovní sezonní akce se zabývali zastupitelé Stříteže na svém červencovém zasedání. „Oslovili jsme ve výběrovém řízení čtyři firmy a jednu z nich i vybrali, a to tu, která předložila nejnižší cenovou nabídku,“ vysvětlil starosta Stříteže Miroslav Jaworek. Zázemí opraví za přibližně 2,37 milionu korun.

Zázemí se nachází na prostranství za místní základní školou. Každoročně se tam konají různé akce, jako například Střítežské léto, Pálení čarodějnic nebo například letní kino. „Stávající objekt tam je dodnes v podstatě na černo, v naprosto nevyhovujícím stavu, a navíc stál dokonce na cizím pozemku. Ten jsme nejprve vykoupili a nyní objekt zbouráme a postavíme nový,“ vysvětlil.

Součástí zázemí bude i nová elektrická přípojka, a hlavně pak budova s kuchyní, skladem i sociálním zařízením. Návštěvníci akcí ocení i nové prodejní místo s výdejním okénkem. „Počítáme s tím, že nejpozději do konce roku bude hotovo. Možná se práce stihnou i dříve,“ dodal starosta.

Další zprávy z regionu