Zdravotní klauni vrací dětem v nemocnici smích

Každé úterý do Nemocnice Třinec dojíždí zdravotní klauni, kteří se snaží potěšit malé pacienty. Obzvlášť ty, kteří se chystají na operační zákrok. Nezřídka rozesmějí celá oddělení.

Zdravotní klaun umí zázraky, vykouzlit úsměvy na tvářích nemocných dětí. Foto: nemocnice

V Dětském centru operační léčby panovala včera dobrá nálada. „Člověk by ani nepoznal, že je v nemocnici. Z pokojů se ozýval smích a zvuk kytary, vzduchem poletovaly bubliny a děti se je snažily balónkovými meči propíchnout,“ popsala atmosféru mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková. Jak dále prozradila, za vším veselím byl zdravotní klaun doktor Bedřich Voháňka, který svou skvělou náladou nakazil celé oddělení. Všude kde vlezl, rozdával úsměvy, hrál na své malé kytaře, vyráběl z balónků různá zvířátka, kouzlil a obveseloval hospitalizované děti i doprovázející rodiče. Nakonec malé pacienty doprovodil až ke dveřím operačního sálu.

Bubliny a smích. Malý chlapec právě zapomněl, že je vlastně v nemocnici. Foto: nemocnice

„Jsme velice vděční za návštěvy zdravotních klaunů, neboť vidíme, jak svou pozitivní náladu přenášejí na pacienty i na ošetřující personál. A s úsměvem jde vždy všechno líp. Je to velká pomoc, malým dětem rychleji ubíhá čas a zapomenou na svá trápení,“ doplnila Andrea Ciencialová, herní terapeutka.

Další zprávy z regionu