Žena při úklidu vybílila i šperkovnici

Zlaté šperky v hodnotě 45 tisíc korun si odnesla žena, která v jednom třineckém rodinném domku vypomáhala s úklidem. Krom podlah a políček tak majitelům vybílila i šperkovnici. Ke svému jednání se policistům doznala.

Paní na úklid sice dům vyčistila, ale při jednom vybrala i obsah šperkovničky. Ilustrační foto: PČR

Případ řeší policisté z obvodního oddělení Třinec. V těchto dnech sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže osmatřicetileté ženě z Karvinska. Ta od konce loňského roku dojížděla do Třince za prací.

V jednom z rodinných domů vypomáhala s úklidem. „Když si však jednoho únorového dne chtěla paní domu vzít z krabičky jeden ze svých šperků, zjistila, že jí ve šperkovnici chybí hned několik kousků. Jednalo se o zlaté prsteny, náušnice, řetízek i náramek, vše v hodnotě okolo 45 tisíc korun,“ vypověděla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Podezření padlo právě na ženu, která měla při úklidu v domě volný přístup do pokojů, včetně ložnice, kde byla šperkovnice uložena. Majitelka se tedy vydala na policii, kde celou věc oznámila.

Následně se žena na služebně při výslechu policistům doznala. „Jak sama uvedla, dostala se do tíživé finanční situace, kdy potřebovala peníze, a rozhodla se jí řešit tímto způsobem. Tvrdila také, že odcizené zlato prodala do zlatnictví a zastavárny na Karvinsku. Takto získala téměř 30 tisíc korun, které následně užila pro svou potřebu,“ upřesnila mluvčí.

Podezřelé nyní v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Další zprávy z regionu