Zfetovaný motorkář marně ujížděl policistům

Hned čtyři řidiči se dostali během čtyř dnů do hledáčku policie. Řídili totiž motorové vozidlo, i když to měli výslovně zakázané. Dva z nich navíc byli pod vlivem omamných látek.

Ve dnech od 5. do 8. června policisté načapali během běžné silniční kontroly čtyři muže, kteří řídili i přes platný zákaz. „Jeden z nich dokonce před policejní hlídkou ujížděl na motocyklu. Dvěma z kontrolovaných naši muži orientačním testem na přítomnost omamných a psychotropních látek naměřili pozitivní hodnoty,“ nestačila se divit policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Pokračovala, že ve třech případech řidiče kontrolovali třinečtí policisté při běžné kontrole, dva z nich seděli za volantem osobního auta, jeden řídil motorku. „A právě motocyklista projížděl 5. června v nočních hodinách obcí Guty. Když spatřil, že ho chce zkontrolovat policie, dal se na útěk,“ pokračovala mluvčí.

Výtečník nereagoval na znamení k zastavení a ujížděl obcí asi jeden kilometr. Pak náhle odbočil do polí, ale tam mu to pravděpodobně moc dobře nejelo. „Ujel zhruba 200 metrů, motocykl odhodil a začal utíkat směrem k lesu. Policisté jej i přes značný náskok zanedlouho dostihli a zadrželi,“ vylíčila Bělunková.

Vzápětí vyšlo najevo, že 26letý muž nejen, že řídil přes vyslovený platný zákaz, který mu uložil Magistrát města Třince, navíc ale testy odhalily, že je pod vlivem omamných a psychotropních látek.

„Všichni řidiči s ohledem k tomu, že usedli za volant motorového vozidla, nebo na motocykl, mařili výkon rozhodnutí orgánu veřejné moci tím, že vykonávali činnost, která jim byla rozhodnutím zakázána,“ doplnila Karolína Bělunková.

Další zprávy z regionu