Zimní počasí způsobilo opět dopravní kolaps

Sníh a mráz trápí řidiče v našem regionu už od rána. V okolí Třince se na silnicích tvořily dlouhé kolony, které způsobily buď špatně sjízdné cesty, nebo také dopravní nehody.

Sjezd z D48 ve směru z Českého Těšína na Třinec dnes ráno. Dlouhá kolona se v jednu dobu vůbec nehýbala. Foto: Daniel Klimek

Zledovatělé vozovky dělaly problémy především řidičům kamionů, kteří uvízli na několika tradičních místech, jako například na „neborovském“ kopci nebo v Hnojníku. „Jela jsem ráno z Frýdku-Místku do Třince a nemohla jsem se tam dostat. Nejprve jsem se otočila před Hnojníkem, protože to tam stálo a nešlo projet. Vrátila jsem se tedy na dálnici a chtěla sjet na Třinec před Těšínem. I tam ale stála dlouhá nehybná kolona. Nakonec jsem to musela objet přes město Český Těšín a do práce se tak nakonec dostala,“ vylíčila řidička Pavla.

Nebyla sama, kdo měl ráno problémy. „Dlouhé kolony se tvořily na silnici I/11 ve směru ze Slovenska na Jablunkov. Nehodu tam měl kamion. Jeho vyprošťování trvalo celé dopoledne a policisté řídili dopravu kyvadlově,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Jak dále řekla, problémy způsobovala převedším špatně sjízdná a ledová vozovka. „Takže se kolony tvořily například v Hnojníku nebo v Ropici,“ potvrdila. Obrátila se rovněž na řidiče, aby přizpůsobili svou jízdu stavu cest a byli opatrní.

Další zprávy z regionu