Zimní sporty se letos na svazích prodraží

Ač se začátkem listopadu venkovní teploty drží vysoko nad nulou, provozovatelé ski areálů v našem regionu zahájili přípravu na zimní sezonu. Doufají, že růst nákladů včetně cen energií lyžaře neodradí. Připouští totiž, že milovníci lyžování budou muset sáhnout hlouběji do kapes.

Na zimu a lyžování se těší i malí lyžaři. Na snímku je lyžařka na sjezdovce v Bukovci. Ilustrační foto: mr

„Letošní sezona bude opět jiná než ty předchozí. Neustále sledujeme vývoj cen energií i ostatního zboží a služeb na trhu. Vše je dražší a i my se zřejmě neubráníme tomu, promítnout vyšší vstupní náklady střediska do námi poskytovaných služeb, tedy cen skipasů,“ řekla provozní ředitelka ski areálu Severka v Dolní Lomné Gabriela Dziadková.

Zároveň dodala, že s finálními ceníky pro letošní sezonu však stále vyčkávají. „Rádi bychom je zachovali na co nejnižší možné ceně to jen půjde,“ dodala ředitelka. Otázkou podle ní ale zůstává, jaké budou následující sezony, jak se k zastropování cen postaví nakonec vláda. „Jestli tak, jak aktuálně slibuje, pak to pro nás do budoucna bude s největší pravděpodobností likvidační a začali bychom reálně uvažovat i nad možností ukončení naší činnosti,“ nastínila Dziadková.

„Avšak na letošní sezonu se moc těšíme. Pro návštěvníky máme připraveny novinky na svahu i na chatě Severka. Jsme zvědavi, jak se jim budou líbit,“ předeslala Dziadková.

Růžové brýle na očích nemají ani ve ski areálu Armáda v Dolní Lomné, který se po letité pauze chystá na svou čtvrtou sezonu. „Nic se nedá dělat, budeme permanentky zdražovat asi o 15 procent,“ řekl vedoucí ski areálu Armáda Lubor Pavlík. Podle něj by rádi navázali na minulou sezonu, kdy si lyžaři do jejich areálu nacházeli cestu. Pro letošní sezonu posílili zasněžovací systém.

Lyžařský areál Mosty u Jablunkova se připravuje na nadcházející sezonu stejně usilovně jako každý rok. „Ceníky na letošek zatím nemáme. Stále čekáme, jak se budou vyvíjet ceny energií. Něco máme zastropované, ale musíme to ještě propočítat. Jasno budeme mít na začátku prosince,“ podotkl provozovatel Jiří Rucki.

Celý článek najdete v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu