Záchranáři vyjížděli k zimním úrazům

Nejen pády na sněhu a ledu, ale také úrazy dětí při sáňkování a bobování zaměstnávaly během pondělí krajské záchranáře. Podle jejich mluvčího Lukáše Humpla se jednalo o typické zimní úrazy.

Ilustrační foto: archiv

Posádky zdravotníků ošetřily během dne půl druhou desítku pacientů, kteří se zranili při pádech na ulicích, když uklouzli a upadli na zledovatělých chodnících, silnicích, či schodech. „Jednalo se o osoby vesměs seniorského věku s poraněními končetin. Po ošetření posádkami zdravotnické záchranné služby byly předány ve spádových zdravotnických zařízeních,“ řekl mluvčí zdravotníků Humpl.

Zasahovat museli také u tří dětí, které se zranily při jízdě na saních či bobech, když narazily do pevné překážky – zábradlí, stromu, kovové konstrukce. „Jedenáctiletý chlapec v Beskydech si poranil nohu, čtyřleté dítě v Ostravě mělo úraz na hlavě. O rok mladší dítě v Jeseníkách se známkami otřesu mozku pak ošetřovala pozemní posádka i letečtí záchranáři. Dívka byla transportována do ostravské fakultní nemocnice,“ uzavřel mluvčí.

Další zprávy z regionu