Žižkovští srovnali rukou, sudí gól neuznal

Když už třineckým fotbalistům začíná pořádně téct do bot, pomůže jim zápas se Žižkovem. Platilo to i o víkendu, Pražany zdolali Petráňovým gólem z penalty. První výhra pod trenérem Zbončákem umožnila Třinci odrazit se z posledního místa.

Michal Petráň si kryje míč před Isaacem Mulemem. Foto: ba

Třebaže si třinečtí fotbalisté vytvořili několik šancí ze hry (Kania, Bolf a Puchel), gól dali opět ze standardní situace. Po faulu na Omastu proměnil pokutový kop útočník Petráň.

Druhý gólový okamžik přišel zhruba dvacet minut před koncem, kdy Pražané zahrávali rohový kop. Poté, co střídající Fawzy v pádu dopravil míč do sítě rukou, se třinečtí hráči i členové realizačního týmu sesypali na rozhodčí, kteří si prohřešku nevšimli, doslova jako vosy.

„Viděl jsem to asi nejlépe ze všech. Byl to prodloužený míč na zadní tyč. Ten hráč na něho nedosáhl hlavou, skočil tam jak do tůně a míč, který šel vedle, srazil rukou do brány,“ popsal situaci gólman Třince Jiří Adamuška.

Protesty se nakonec neminuly s účinkem, arbitr po chvíli branku odvolal a Žižkovští ani nic nenamítali.

Více se dočtete v zítřejším tištěném vydání Třineckého hutníku.

Třinec – Žižkov 1:0 (0:0)

Branka: 57. Petráň z pen.

Třinec: Adamuška – Bolf (85. Szewieczek), Ba, Ntoya, Hýbl – Omasta, Steinhübel (46. Foltyn), Habusta (89. Weber), Kania (79. Puchel) – Juřena, Petráň. Trenér: Zbončák.

 

 

Další zprávy z regionu