Zloděj lup neunesl, musel prý proto ukrást i malý traktor

Mladý muž si zřejmě chtěl přilepšit. Vloupal se do rekreační chaty na Třinecku a pobral tolik věcí, že je sám nemohl odnést. Rozhodl se proto, že ukradne i traktor a všechno si pěkně v klidu odveze.

Červený traktor přebarvil na bílý. Nebylo mu to ale nic platné. Foto: PČR

Krádež se stala před Vánoci, nyní už je muž trestně stíhaný.„Z kůlny měl odcizit hned několik kusů drobného nářadí, mimo jiné i zahradní nábytek, strunovou sekačku, drtič zahradního odpadu nebo hliníkový žebřík,“ upřesnila policejní mluvčí Karolína Bělunková. Pokračovala, že když si to všechno naložil na přívěs, odjel z místa a zamířil ke svému kamarádovi. „Kradené předměty uskladnil v jeho stodole a traktor přestříkal z červené na bílou barvu. Než však stačil tyto věci rozprodat, byl na základě dobré práce třineckých kriminalistů zadržen i s většinou odcizených věcí, které byly následně vráceny majiteli,“ líčila mluvčí.

Policie v současných dnech sdělila čtyřiadvacetiletému provinilci, že je podezřelý z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. „Svou činností měl způsobit skoro čtyřicetitisícovou škodu,“ doplnila Bělunková. V případě odsouzení hrozí pachateli až tři roky vězení.

Další zprávy z regionu