Zloděj opakovaně kradl v obchodech

Mladý muž z Třince si zvykl na nákupy za pět prstů. Zaměřoval se při nich na potraviny a drogistické zboží. Nakonec ale spadla klec a zlodějíčka si převzala do péče policie.

Ke krádežím využíval muž i svou bundu. Ilustrační foto: mr

Lapka, který v Třinci kradl různé zboží, byl dopaden. „V průběhu září tento výtečník navštívil několik prodejen. Způsob byl téměř vždy stejný. Na prodejní ploše si měl do batohu nebo pod bundu ukrýt svůj nákup, který však nezaplatil a následně prošel pokladnami. Celkem odcizil z prodejen zboží za více než tři tisíce korun,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Mladý muž je přitom již čtyřikrát soudně trestaný a opětovných krádeží se dopouštěl i přesto, že byl pravomocně za takové činy potrestán a odsouzen. „A tak si zase vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Litera zákona uvádí trest odnětí svobody na šest měsíců až na tři léta,“ upřesnila mluvčí.

Policisté z obvodního oddělení Třinec navíc během procesních úkonů zjistili, že by se mladý lapka mohl dopouštět i jiné trestné činnosti majetkového charakteru. „Tyto informace i spisový materiál byl předán kriminalistům v Třinci,“ dodala bez podrobností Eva Michalíková.

Další zprávy z regionu