Zloděj vyskočil z chaty policistům přímo do náruče

Do rekreační chaty na Třinecku se vloupal zloděj, a to hned dvakrát. V zimě v ní dokonce i pobýval. Pak se znovu vrátil, což se mu stalo osudným. Rovnou při činu ho načapala policie i se svým psem Saganem.

Policistům pomohl při dopadení zloděje vlčák Sagan. Foto: PČR

Osmadvacetiletý pachatel se do objektu rekreační chaty na Třinecku vloupal poprvé již v lednu tohoto roku. „Jelikož pachatel zřejmě neměl kde v zimních měsících složit hlavu, rozhodl se v chatě chvíli zůstat. Po dobu asi měsíčního pobytu částečně poškodil nejen zařízení chaty, ale stačil také rozprodat pracovní nářadí a elektroniku, kterou zde nalezl,“ popisovala policejní mluvčí Karolína Bělunková. Majitel chaty tak přišel například o křovinořez, motorovou pilu, elektrické nůžky na živý plot, nebo o televizor. Oznámení o vloupání do rekreační chaty učinil na obvodní oddělení 26. dubna 2020.

Co se ale nestalo, ke smůle pachatele přijeli třinečtí policisté na místo činu opětovně 28. dubna, aby tam případ prošetřili a sesbírali i další důkazní materiály. „Tam je však čekalo překvapení. Okamžitě si totiž všimli nově poškozeného okna. Jelikož měli důvodnou obavu, že by se pachatel mohl v chatě stále nacházet, na místo přivolali psovoda ze Služby základních kynologických činností Frýdek-Místek se služebním psem Saganem,“ pokračovala policejní mluvčí.

Policistovi se spolu se svým čtyřnohým kolegou podařilo zadržet pachatele krátce po tom, co jej viděli vyskakovat z okna v zadní části rekreačního objektu.

Poškozenému pětačtyřicetiletém chataři byla v obou případech způsobena škoda za více jak 50 tisíc korun.

„Pachatel se částečně ke svým činům doznal, navíc uvedl, že v chatě opětovně přespal. Již v minulosti byl za majetkové trestné činy odsouzen a potrestán,“ doplnila Karolína Bělunková s tím, že zloději již bylo sděleno obvinění ze zločinu krádež, přečinu poškození cizí věci a přečinu porušování domovní svobody, za což mu v současné době hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Další zprávy z regionu