Zloději chtěli krást benzín z aut, aby si zatopili

Dva muži z Třince se pokoušeli krást benzin ze zaparkovaných aut. Ani v jednom případě však nebyli úspěšní a místo zahřátí je nakonec čekala policejní pouta. Tvrdili, že palivo potřebovali do motorové pily.

Muži poškodili hned dvě auta, kterým navrtali nádrže. Foto: PČR

Chtěli si zatopit, ale neměli benzin do pily, kterou by si nařezali dřevo. To mělo být důvodem, proč se dva muži z Třince rozhodli získat palivo z nádrží vozidel. „Své role měli rozdělené. Sedmašedesátiletý muž jednal, zatímco osmnáctiletý mladík hlídal okolí,“ popisovala policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Jak dále uvedla, v prvním případě si výtečníci brzy ráno vyhlédli zaparkované vozidlo. Starší z mužů zespod automobilu natloukl samořezný šroub do palivové nádrže. „Jakmile začalo palivo vytékat, zjistil, že se jedná o naftu a než stačil díru ucpat, vyrušil je majitel vozidla a oni z místa utekli,“ pokračovala mluvčí.

O několik hodin později si vyhlédli druhé vozidlo. Opět starší muž navrtal do nádrže díru. Znovu však byli vyrušeni majitelkou auta, tentokrát ale neutekli, protože na místo dorazila policejní hlídka, která je zadržela.

„Způsobená škoda na obou vozidlech se vyšplhala na bezmála 20 tisíc korun. Třinečtí policisté oběma mužům sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů krádeže ve stádiu pokusu a poškození cizí věci, mladšímu z nich pak formou účastenství. Za uvedené skutky jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ doplnila Kateřina Kubzová.

Další zprávy z regionu