Značky rozmístí už u vstupu do lesa

Nepořádek v lesích a okolní přírodě trápí také Návsí. Vedení obce proto přišlo s nápadem, jak neukázněné turisty upozornit, že lesy nejsou místem, kde by se lidé volně mohli zbavovat odpadu.

Obec hledá kupce na dva pozemky. Ilustrační foto: obec

Jedná se o značky, které upozorní, že odpad do přírody nepatří. Podobné značení většinou bývá uvnitř lesů, turistických chat a podobně. „Proto navrhuji, aby každý ze zastupitelů dostal po dvou značkách, které umístí podle svého uvážení u vstupu do lesa,“ nastínila během zářijového jednání starostka Návsí Lenka Husarová.

Nápad je prostý – každý ze zastupitelů chodí do přírody a ví, na kterých místech se lidé zbavují odpadu a kudy se tam dostanou. A právě tam umístí značku.

„Je to na zvážení každého z nás, kam značku umístí. Důležité je, aby byly na místech, která jsou v tomto směru problematická. Někteří turisté značky uvidí na začátku lesa a dozvědí se, jak dlouho se který odpad rozpadá. Pak si třeba rozmyslí dělat v přírodě nepořádek,“ doplnil radní Vladimír Šnajdr. Představitelé obce následně tento nápad podpořili.

Další zprávy z regionu