Zuřivý kocour a agresivní pes putovali do útulku

Dva čtyřnozí agresivní „výletníci“ se na dvou různých místech zatoulali do zahrad a natolik vystrašili jejich majitelky, že ty požádaly o pomoc třineckou Městskou policii. Strážníci kocoura a psa převezli do útulku.

Městská policie Třinec. Ilustrační foto: th

Vyděšená starší žena oznámila v ranních hodinách na linku 156, že ji napadl cizí kocour, který vnikl do její zahrady. Navíc, jak uvedla, napadl i jejího kocoura, který ze svého pelíšku utekl neznámo kam. Hlídka se snažila všemi dostupnými prostředky, určenými k odchytu zvířat, nezvaného návštěvníka odchytit, což se jí po delší době i podařilo. Odchycený „agresor“ putoval do místního útulku, kde byl umístěn v karanténním kotci.

Ve druhém případě časně ráno městským strážníkům volala žena, kterou vystrašil pes. Uvedla, že má obavy o svůj život, jelikož má na zahradě cizího psa, který za sebou vláčí asi desetimetrový řetěz, přičemž se zapletl do živého plotu a nemůže ven. Podle slov oznamovatelky se může jednat o psa, který přiběhl z polské strany, jelikož bydlí těsně u státní hranice. Strážníci byli nuceni nasadit psovi náhubek, jelikož je svou agresivitou ohrožoval. Psa se nakonec podařilo z pasti uvolnit. Poté také tohoto „výletníka“ převezli do místního útulku.

Další zprávy z regionu