Zůstanu u zpěvu, říká miss z Bukovce

Třebaže jedné soutěže Miss se během prázdnin zúčastnila a nominovala se do další, ještě prestižnější, 18letá Johana Pazdera z Bukovce hodlá zůstat u hudby a zpěvu.

Johana Pazdera studuje v Opavě operní zpěv. Foto ba

Co Pazdera, to muzikant – dá se říct. A bez nadsázky. Hudbě se věnují oba její rodiče i starší bratři. To, že Johana Pazdera studuje v Opavě operní zpěv, nikoho nepřekvapí. Její účast a následný úspěch v soutěži krásy možná ano – dokonce i jí samotnou.

O prázdninách Johana Pazdera v Istebné startovala v soutěži o nejkrásnější goralku. Porotu uchvátila zejména svým nádherným zpěvem a probojovala se do prestižní soutěže Miss Beskidów v Bílsku-Bielé.

„Byla to moje první zkušenost. Odmalička jsem zpívala, nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, že bych se mohla dostat do soutěže Miss. Přihlásila mě maminka,“ prozradila studentka konzervatoře v Opavě, která nyní nastupuje do maturitního ročníku.

Svou premiéru v soutěži krásy zvládla hravě. „Moc velkou trému jsem neměla, protože na scéně se pohybuji odmalička. Nečekala jsem, že budu muset zazpívat, ale pro jistotu jsem si něco připravila,“ usmála se Pazdera.

Plánuje, že svoji kariéru spojí s hudbou a zpěvem. „Jako malá jsem chtěla být zubařkou, ale jednou jsem se probudila a řekla si: umím hezky zpívat, proč se tomu nevěnovat,“ řekla. Tančila ve folklórním souboru, sedm let chodila do houslí, sama se naučila hrát na kytaru i na klavír. A moc ráda si zazpívá s bratry nebo s rodiči.

„Vůbec jsem nečekala, že bych se mohla probojovat na další soutěž krásy. Když už se mi taková šance naskytla, tak jí využiji. Bude to cenná zkušenost, přesto o kariéře modelky nepřemýšlím. Chci se dál věnovat hudbě, opernímu zpěvu. Velmi ráda bych ho studovala v Krakově, jako kdysi moje kamarádka,“ uzavřela Johana.

Další zprávy z regionu