Zúžení komunikace pod nadjezdem skončí v úterý

Řidiči, kteří projíždí ulicí Frýdecká pod nadjezdem, musí stále počítat s možnými komplikacemi. Dobrou zprávou ale je, že už v úterý 15. března bude provoz opět rozšířen do dvou jízdních pruhů.

Dopravní omezení pod nadjezdem stále trvá. Foto: mr

Dnes ráno začala druhá fáze omezení na silnici č. II/468 ulici Frýdecká. Provoz pod mostním objektem (nadjezdem) je veden po dobu dalších čtyř dnů v jednom jízdním pruhu, a to v tom vnějším, který přiléhá k chodníku (pracovní místo bude vyznačeno ve vnitřním pruhu jízdního pásu pro každý směr jízdy). K úpravě dopravního značení došlo zhruba mezi 7. a 8. hodinou ranní za provozu. I nadále bude platný upravený signální plán světelné křižovatky.

„Po dnešním vyjádření zhotovitele stavby nebude nutné omezení v jednom jízdním pruhu prodlužovat a bude, dle odsouhlaseného plánu, ukončeno v úterý 15. března, kdy provoz na silnici ulici Frýdecké obnovíme do dvou jízdních pruhů,“ potvrdila referentka odboru dopravy třineckého magistrátu Lada Bartošová.

Upozornila, že po projednání s Třineckými železárnami, zhotovitelem stavby a Policií ČR město rozhodlo, že signální plán, který se pozměnil v souvislosti s omezením pro jeden jízdní pruh, zůstane i pro obnovený provoz. „Dopravní situaci budeme od úterý monitorovat a pokud se ukáže, že signální plán je potřeba změnit, navrátíme ho k původnímu režimu světelné signalizace,“ doplnila Lada Bartošová.

Další zprávy z regionu