„V Jablunkově chceme udělat lidem radost“

Festival od srdce hostí jablunkovský městský les už tuto sobotu, 29. června od 14 hodin. Připraven je nejen kulturní program, ale i soutěž ve vaření guláše mezi obcemi Sdružení obcí Jablunkovska.

Tomáš Kollár. Foto: promo

Mezi hlavními vystupujícími na festivalu budou kapela Kollárovci, Duo Jamaha a nejmenším divákům pořadatelé představí Michala Nesvadbu z Kouzelné školky a taneční vystoupení Tlapkové patroly.

Houslista a zpěvák skupiny Kollárovci Tomáš Kollár poskytl Třineckému hutníku krátký rozhovor.

Nač se vaši příznivci mohou při koncertě v Jablunkově těšit?
Určitě zazní osvědčené hity, ale na druhou stranu i novější písně. Chceme, aby se lidé pobavili a vystoupení si užili společně s námi.

Na Jablunkovsku a v jeho okolí vystupujete poměrně často…
Libí se nám u vás. Mentalita zdejších lidí je hodně podobná té naší, proto jezdíme na Jablunkovsko rádi koncertovat. Vůbec to nebereme, že jedeme někam do zahraničí, naopak se tam cítíme jako doma.

Máte čas během vašich cest za koncerty blíže poznat města, ve kterých vystupujete? Poznáváte během cest rád regionální kuchyni?
Koncertujeme hodně a většinou to je pouze na otočku. Ovšem Češi a Moravané jsou nesmírně pohostinní lidé a velmi rádi ochutnáme i místní speciality. Rádi se dobře najíme a pochutnáme na skvělém jídle. Vaše kuchyně je výborná.

Máte nějaký svůj hudební sen?
My si svůj hudební sen žijeme pořád. Těší nás, že lidé mají rádi naše písně, chodí na naše koncerty, ale na druhou stranu zůstáváme pokorní.

Bližší informace k akci v Jablunkově zájemci naleznou na webových stránkách festivalu.

Další zprávy z regionu