Oceláři opět dobře začali, ale Boleslav zápas otočila

Třinečtí hokejisté prohráli v Mladé Boleslavi 1:3 a semifinálová série je vyrovnaná 2:2 na zápasy. Oceláři vedli brzy trefou Matěje Stránského, ale domácí na přelomu první a druhé třetiny otočili. Třetí gól padl při hře bez brankáře.

Mladá Boleslav vyslala v obou domácích zápasech na branku Ondřeje Kacetla celkem 66 střel. Foto: Petr Rubal

„Začali jsme dobře, vstřelili jsme gól a měli jsme další šance, které jsme neproměnili, a je to škoda. Poté, co jsme skórovali, jsme byli na vlně, ale nepadlo nám to tam a dopadlo to, jak to dopadlo,“ řekl Kundrátek, po jehož přihrávce střílel Stránský v šesté minutě do prázdné branky.

„Možná jsme zbytečně kombinovali a nešli do brány. Rychlým gólem jsme je chvilku měli, šli jsme si pro to, ale bohužel nám to tam nepadlo.“Třinecký obránce Tomáš Kundrátek

Více gólů Oceláři nepřidali, stejně jako v předchozím utkání byli domácí střelecky aktivnější (30:17). „Možná jsme zbytečně kombinovali a nešli do brány. Rychlým gólem jsme je chvilku měli, šli jsme si pro to, ale bohužel nám to tam nepadlo. Oni vyrovnali, ve druhé třetině dali gól na 2:1,“ pokračoval Kundrátek.

Největší šance na vyrovnání měl ve druhé třetině Michal Kovařčík, v jedné dokonce netrefil bekhendem z velké části odkrytou branku. I Mladá Boleslav ale měla hodně příležitostí, aby odskočila. Výhru nakonec stvrdila v předposlední minutě.

„Začali jsme slušně, měli jsme pohyb a dali gól. Poté jsme ale po individuální chybě lacině inkasovali na 1:1. Hra se velmi vyrovnala, možná měli v některých fázích navrch domácí. Ve druhé třetině jsme propadli, domácí jeli čtyři na dva a poradili si s tím, dali druhý gól. My jsme měli zásluhou Michala Kovařčíka dvě velké šance, které zůstaly nevyužity, a ve třetí třetině to byl urputný boj. Od nich dávat kotouče ven, od nás snaha vytvořit si nějakou příležitost,“ zhodnotil zápas třinecký trenér Václav Varaďa.

Přiznal, že výkon Ocelářů nebyl podle jeho představ. Scházelo mu od jeho svěřenců více střelby i tlaku do branky. Série je i proto nerozhodná a pokračuje v neděli od 14.00. „Je to náročná série pro oba dva týmy. Musíme dobře zregenerovat síly. Podíváme se na video, na soupeře znovu nastoupíme příště na sto procent. Je potřeba dělat naše věci a vyhrát zápas,“ podotkl Kundrátek.

Mladá Boleslav – Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Jääskeläinen (Hrbas, Fillman), 26. Cienciala (Šťastný, Kotala), 59. Ševc (Hrbas, J. Stránský) – 6. M. Stránský (Kundrátek). Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Ganger, Klouček. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Bez diváků. Stav série: 2:2.
Třinec: Kacetl – Gernát, Doudera, Musil, Freibergs, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Hrňa. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu