Avion patří i v létě hudbě

Čítárna a kavárna Avion v Českém Těšíně hostí během letních prázdnin několik hudebních vystoupení. Hudební léto patří k tradičním akcím, které Avion pořádá.

Hudební léto zpříjemnil v červenci Zámecký orchestr. Foto: Avion

Hudební léto je letos podle Kateřiny Dědičové z Avionu hodně rozmanité. Od vážné hudby, přes jazz, swing i pop nebo workshop hraní na djembe. Není tedy limitován věkem a každý si v něm najde to své. „Všechny koncerty zatím přinesly posluchačům radost, a to je to, o co nám jde. Aby diváci hudbu prožili a odcházeli s pozitivními pocity. Velký úspěch sklidil například Zámecký orchestr, atmosféra byla úžasná,“ nastínila Dědičová.

Do konce prázdnin si ještě milovníci hudby přijdou na své. „Těšíme se na závěrečný koncert Kindred Connection, který je naplánován na 30. srpna, a v případě příznivého počasí bude opět na terase. Dva mladí muži vynikají chytlavými melodiemi a jejich hudba rezonuje hluboko v srdci. Každoročně tak končíme koncertem ve spolupráci s festivalem KAM|TAM, který pořádá Člověk na hranici,“ doporučila Dědičová s tím, že Hudební léto je mnohaletá akce v Čítárně a kavárně Avion. „Každoročně se na ni těšíme. I příští léto tak připravíme další hudební lahůdky,“ uzavřela Dědičová.

Další zprávy z regionu