Bubík se vrátil ke kořenům

Je to o nás. Tak se jmenuje nové pop-rock-punkové EP, které počátkem července vydal polsko-český zpěvák, skladatel a hudební producent Adam Bubík z Českého Těšína.

Adam Bubik Band na střeše českotěšínského domu. Ilustrační foto: archiv kapely

První živé EP – jedná se označení hudební nahrávky, která je delší než nahrávka na SP (na singlu) a zároveň kratší než nahrávka na LP (na elpíčku) – s názvem Je to o nás, je předzvěstí připravovaného CD. Stylově zapadá do punk-rocku s nenásilným šmrncem chytlavého popu. Jedná se o příjemný rockový nářez s nakřáplým vokálem, který jednoznačně evokuje návrat k hudebním kořenům.

„Na této hudbě jsem vyrůstal. Byl to takový přirozený proces, během nahrávání s kluky se to vyvinulo tímhle směrem. Touhle cestou chceme jít dál. My sami se v pop-rock-punku cítíme velice dobře a snad to bude přínosné i pro českou hudební scénu. Má to příznivou odezvu, chceme v něm pokračovat,“ předeslal Adam Bubík.

Od roku 2015 vydal dvě desky, tři EP a řadu singlů, koncertoval u nás, v Polsku a na Slovensku. Dalšími členy jeho hudební formace Adam Bubik band, v níž je frontmanem, jsou Szymon Kucharczyk (kytara), Filip Macura (klávesy), Tomasz Wrzecionko (basová kytara) a Tobiasz Itner (bicí).

Další zprávy z regionu