Děti ze ZUŠ vystavují v JACKi

Výstavu prací žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy Jablunkov hostí do konce prázdnin Jablunkovské centrum kultury a informací (JACKi). K vidění je přes 80 dílek.

Zahájení výstavy v JACKi. Foto: tm

„Nastartovali jsme intenzivnější spolupráci se ZUŠ. Připojili se k nám již při pořádání dětského dne v parku za radnicí. Tato výstava je dalším krokem, navíc je tady i určitá symbolika, protože v našich prostorách ZUŠ dříve také sídlila,“ řekla ředitelka JACKi Gabriela Niedoba.

Každé dítko, které navštěvuje výtvarný obor, má na výstavě svůj výtvor. Ať je to obrázek, nebo třeba výrobek z chleba. Přes 80 dětí pracuje pod vedením dvou učitelek. „Práce jsou nádherné a těším se, jak si je všechny prohlédnu v klidu. Jsme rádi, že zde můžeme mít výstavu, a to po celé letní prázdniny,“ svěřil se během vernisáže ředitel jablunkovské ZUŠ Ondřej Bazgier.

Dále během zahájení zaznělo, že vystavené práce vznikly během posledního roku a podílely se na nich děti od prvního ročníku až po absolventy. Těchto prací je pět a každá je doprovázená obhajobou. „Jeden z žáků si obhajobu napsal sám, je to už takový náš dospělák,“ konstatovaly s úsměvem učitelky. Součástí vernisáže bylo i vystoupení hudební sekce dětí ZUŠ.

Další zprávy z regionu