Herci zkouší Kouzelnou flétnu

Česká scéna Těšínského divadla zkouší Mozartovu Kouzelnou flétnu, jejíž premiéru připravuje v režii a s úpravami dialogů Romana Meluzína na 16. března.

Zahajovací zkouška Kouzelné flétny v Těšínském divadle. Foto: TD

„Představení je společným projektem České scény a loutkové scény Bajka. Hudební podklady pro nás natočili hudebníci Jihočeské filharmonie v Českých Budějovicích pod taktovkou Vojtěcha Spurného,“ pověděla mluvčí divadla Iva Lupková.

Diváci se mohou těšit na pohádkovou cestu za tajemstvím světla. Vydají se na ni s moudrým starcem, zlou královnou noci, odvážným Taminem, jenž hledá za pomoci kouzelné flétny ztracenou princeznu Paminu. Na tajuplné cestě plné nejen trablů, ale i lehkosti a humoru je

Taminovým nerozlučným průvodcem a společníkem ptáčník Papageno. Sice všechno není tak, jak se zdá, ale nakonec láska vítězí nade vším, co jí stálo v cestě.

Kouzelná flétna je poslední opera, respektive singspiel, Wolfganga Amadea Mozarta. Poprvé byla uvedena ve Vídni 30. září 1791 v tehdy předměstském Divadle na Vídeňce, tedy pouhé tři měsíce před jeho smrtí.

Další zprávy z regionu