Koncert nabídl populární a nestárnoucí hity

Premiérový společný koncert se vším všudy si užili zpěvačka Klára Sikorová a klavírista Vojtěch Špiller. Místem jejich vystoupení bylo do posledního místa zaplněné bystřické kino. A důvod byl prostý, oba jsou z Bystřice.

Klára Sikorová a Vojtěch Špiller během bystřického koncertu. Foto: tm

Jednalo se o první oficiální vystoupení této dvojice. Podtitul zněl – koncert nejznámějších písní napříč žánry.

„Jsem nervózní, ale moc se těším na atmosféru, snad to bude dobré. Je to krásný pocit, když víte, že lidé jdou na vaše vystoupení,“ svěřila se těsně před vystoupením sedmnáctiletá Sikorová. „Lehká nervozita tady je, ale před publikum nejdeme poprvé. Již jsme vystupovali jako hosté na jiných koncertech, většinou jen s pár písněmi. Jednalo se třeba o oslavy, svatby,“ doplnil patnáctiletý Špiller s tím, že oba docházejí do třinecké základní umělecké školy.

Organizace akce byla na bedrech mladé dvojice. „Příprava samotného koncertu začala již v červenci, ale na repertoáru jsme dělali asi měsíc. Postupně jsme ho zužovali až na verzi, kterou představíme lidem v MUZ-ICu,“ vysvětlil Špiller. „Snažili jsme se vybrat ty nejlepší písně, které v našem repertoáru máme,“ doplnila Sikorová.

A že zvolili dobře, to bylo znát na atmosféře v sále, kdy příchozí neváhali tleskat do rytmu a po každé písni zazněl obrovský potlesk. Dvojice si návštěvníky koncertu doslova podmanila a sklidila zasloužený úspěch. Lidé se o tom mohou přesvědčit na sociálních sítích. „Pod svými jmény jsme zveřejnili jak on-line nahrávku koncertu, tak výtěžek z dobrovolné sbírky, kterou jsme společně s Klárkou po vystoupení zorganizovali,“ nastínil Špiller.

Další zprávy z regionu