Malí výtvarníci z umělecké školy vystavují v JACKi

Malby, kresby a další umělecké práce žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy v Jablunkově ozvláštnily stěny galerie JACKi. Výstava bude k vidění po dobu letních prázdnin.

Výstavu připravily Natalia Lachová a Marie Dinkovová. Foto: ba

Díla mladých výtvarníků instalovaly učitelky Natalia Lachová a Marie Dinkovová. „Jedná se o vybrané práce, o průřez celoroční tvorbou všech žáků. K vidění jsou zhruba tři stovky prací – malby, kresby, objektová grafika. Nedržíme se vždy jen klasických technik, zkoušíme i něco nového. Je to všehochuť s řadou experimentů,“ odhadla Marie Dinkovová.

V JACKi vystavují všichni žáci, neboť je to podmínkou postupu do vyššího ročníku. „Doufám, že lidé budou přicházet v hojném počtu. Pro rodiče je to inspirace, aby přihlásili své děti do výtvarného oboru. Co se týče samotné tvorby, máme velmi dobře našlápnuto,“ dodala Natalia Lachová.

„Vloni jsem tady měla jednu práci, letos jich je devět. Nejraději si kreslím jen tak, pro sebe, zaměřuji se na abstraktní motivy. Používám tužku nebo přírodní uhel, zušku navštěvuji druhým rokem,“ řekla Adéla Szotkowská, žákyně sedmé třídy základní školy v Mostech u Jablunkova.

V galerii JACKi žáci jablunkovské základní umělecké školy vystavují svá díla druhým rokem. „Pevně věřím, že jsme u zrodu dlouhodobé spolupráce,“ poznamenala ředitelka JACKi Gabriela Niedoba.

Další zprávy z regionu