Muzikál Šakalí léta sklidil velký divácký úspěch

Sice nakrátko, ale konečně se Těšínské divadlo vrátilo k normálnímu provozu. V minulých dnech uvedlo dvě předpremiéry. Další chystá na pátek, na poslední den aktuální divadelní sezony.

Muzikál Šakalí léta chytil diváky za srdce. Foto: MP

Minulý čtvrtek mohli diváci přijít do Těšínského divadla poprvé v plném počtu. Museli sice projít měřením teploty a mít roušky, ale téměř tři stovky jich aplaudovaly hercům i členům kapely za výkony v inscenaci známého muzikálu Šakalí léta.

„Velmi mě potěšila skutečnost, že na předpremiéru přišlo téměř plné hlediště. Ještě týden před uvedením Šakalích let jsme mohli hrát jen pro sto diváků s rozestupy,“ podotkl ředitel Těšínského divadla Petr Kracik.

Herci Šakalích let v režii Petera Gábora měli nelehký úkol. Nejdříve se museli vypořádat se skutečností, že vládní zákaz zrušil premiéru plánovanou na 14. března dva dny před uvedením, a pak rychle osvěžit celou hru. Z bouřlivé reakce publika lze soudit, že se jim to povedlo na výbornou.

Tanečně a pěvecky bylo představení velmi náročné pro herce, ale také pro hudebníky, kteří je doprovázeli. „Nebylo snadné pracovat s kytarou, zpívat a tančit zároveň. Zrušení už nazkoušeného představení bylo pro všechny demotivující a pak bylo pro všechny těžké znovu do něj po tak dlouhé pauze naskočit,“ řekl představitel chuligána Bejbyho Tomasz Władysław Przybyla.

 

Další zprávy z regionu