Region našel svou Miss bez hranic

Třicet dívek z Česka a Polska chtělo letos získat titul Miss bez hranic. Po únorové selekci zbyla jen finálová dvanáctka, která se až do čtvrtku připravovala na závěrečný večer. Porota během něj zvolila za vítězku Markétu Chytilovou z Havířova.

Vítězkou soutěže Miss bez hranic se stala Markéta Chytilová (uprostřed), první vicemiss se stala Denisa Szeligová (vpravo) a druhou vicemiss Laura Heczková (vlevo). Foto: fm

Na únorový casting se přihlásilo třicet dívek z regionu a širšího okolí a v něm porota vybrala dvanáct postupujících. „S finalistkami jsme se scházeli a připravovali je na soutěž. Povídali jsme si například o vizáži, nastínili jsme jim průřez práce modelky, navštívili kosmetičku, učili základy chození na podpatku a samozřejmě jsme je s našimi sponzory fotili,“ řekla spolupořadatelka soutěže Kateřina Kubíčková.

O titul Miss bez hranic letos bojovala děvčata od třinácti do dvaceti let, nechyběla ani klasická promenáda v plavkách. „Otevřeli jsme se také mladším ročníkům. Pokud mají dívky přirozený talent, u nás mají otevřené dveře nejen proto, že je naše soutěž bez hranic,“ dodala Kubíčková. Průměrný věk finalistek se pak pohyboval okolo sedmnácti let.

Právě sedmnáctiletá Markéta Chytilová z Havířova nakonec celou soutěž vyhrála a stala se letošní Miss bez hranic. Za ní skončila dvacetiletá Denisa Szeligová z Českého Těšína a úspěšnou trojku uzavřela šestnáctiletá českotěšíňanka Laura Heczková.

„Vyhrát je vždycky příjemné, zvedne to sebevědomí a cítím se skvěle,“ popsala Markéta Chytilová, studentka ostravského Wichterlova gymnázia. „Začínala jsem už ve třinácti na menších soutěžích jako je Miss Karkulka. Později jsem se dostala třeba i k celostátní Dívce roku, kde jsem skončila pátá nebo k mezinárodní soutěži Miss Reneta,“ dodala vítězka.

Díky českotěšínskému pořadatelství se organizátorům daří objevovat i talentované modelky. „Nacházíme také děvčata, která mají k modelingu blíže. Poznali jsme však i to, že každá dívka je originál. Ta, která se neprezentuje dobře například v chůzi, může překvapit na fotkách nebo v jiné roli,“ prozradila Kateřina Kubíčková.

Čtvrteční přehlídka v Kulturním a společenském středisku Střelnice byla už druhým ročníkem. „V tom letošním už máme děvčata vyšší a starší. Díky tomu začínáme postupně přecházet do klasické kategorie a máme z čeho vybírat. Chceme, aby se soutěž v Českém Těšíně stala důležitou součástí kalendáře modelek z celé republiky,“ doplnila Kubíčková.

Další zprávy z regionu