Tomáš Tomanek pracuje na sólovém albu s pomocí Blafu

Nechtěnou pauzu mají kvůli šíření koronaviru také hudebníci. Nejinak je tomu i u jablunkovské skupiny Blaf – kapely, která se na hudebním nebi vyhřívá již 35 let. Její frontman Tomáš Tomanek má přesto co dělat.

Tomáš Tomanek při křtu své knihy. Ilustrační foto: mc

Skupina Blaf vydala již sedm hudebních alb. Tomáš Tomanek nyní pracuje na osmém. „Tohle cédéčko chystám jako sólové album s pomocí Blafu, a to z důvodů, že už nemáme jednotný názor na písníčky, které chci prosadit,“ nastínil Tomanek. Do studia by hudebníci měli nastoupit počátkem června. „Snad to všechno vyjde. CD se bude jmenovat Szufloda a budou na něm mé autorské písničky od roku 1984 dodnes,“ nastínil Tomanek, který se i v období bez koncertů udržuje ve formě. „Do virtuozity se ale neženu. Jsem rád, že zahraju to, co jsem se doteď naučil. Denně věnuju muzice půlhodinku. Střídám kytaru a housle. Na kytaru se doprovázím k procvičování zpěvu. Ke koncertování je můj kytarový doprovod dle členů kapely údajně nepoužitelný,“ dodal se smíchem zpěvák Blafu.

Ovšem nejen muzika učarovala jablunkovskému hudebníkovi. Tomáš Tomanek má na svém kontě od pod-zimu 2018 i knižní titul. Czundry baby a zabawy jsou jeho retrospektivou vyprávějící o každodenních strastech a slastech mladého muže. Má zpěvák v plánu další knihu? „Materiálu bych měl i na 10 knížek. Ale aktuálně se soustředím na cédéčko. Když všechno s ním klapne, a CD bude nahráno, vydáno, pokřtěno, dám si pauzu a během ní budu přemýšlet o knížce. Všechno chce svůj čas a dneska nikdo neví, co bude zítra,“ uzavřel Tomanek.

Další zprávy z regionu