Vtipy po naszymu vyšly na CD

Za vydáním CD vtipů v nářečí po naszymu stojí frontman kapely Blaf Tomáš Tomanek. „My hrajeme písně v nářečí, vyšly i nějaké knížky, dokonce i já jsem něco napsal, ale nikde jsem neregistroval nahrané vtipy, maximálně psané. A tak jsem dostal tento nápad,“ řekl Tomanek.

Tomáš Tomanek s novým CD. Foto: tm

Prvně bylo potřeba najít prostory, kde se vše bude nahrávat. „Nakonec padla volba na hospodu U kosa v Návsí, kde je i vinárna. Společně s Martinem Roženkem, který má v Jablunkově nahrávací studio, jsme prostor upravili. Ke kulatému stolu jsme dali mikrofony,“ vysvětloval Tomanek.

Hlavně se musel vyřešit zvuk, který nemohl jít z publika. „Proto jsme vyprávěli u stolu a lidé k němu přicházeli a také řekli vtipy, které znají,“ vysvětlil Tomanek. Vypravěčů se nakonec sešlo téměř 20 včetně členů skupiny Blaf a povídají anonymně. „Jedním z důvodů je, že jsou tam i vulgární vtipy, které nejsou určené pro děti, což je zdůrazněno i na obalu CD. Ale je tam autentičnost, prostě jak se chlapi baví v hospodě u piva,“ doplnil.

Ač se uvažovalo o tom, že se vulgární pasáže „vypípají“, nakonec na nahrávce zůstaly všechny. „To by bylo hodně pípání. Proto jsme ze tří nahraných hodin vybrali to nejlepší a vystříhali, Ale i tak jsou některé vtipy přes čáru, ale patří tady,“ naznačil Tomanek.

CD jsou k dostání na několika místech našeho regionu a zájemci tato místa najdou na facebooku skupiny Blaf. CD spatřilo světlo světa na začátku června.

Další zprávy z regionu