Výstava patří stromům

Zachraňme stromy, stromy zachraňují nás! Takový je název putovní výstavy, která je do konce března k vidění v českotěšínském Avionu.

Návštěvníci si prohlédnou stromy v různých podobách. Foto: tm

Putovní výstava Ateliéru Viridian představuje výtvarná díla mnoha autorů regionu, ale především informuje veřejnost o tom, co může každý z nás udělat pro záchranu stromů. „Výstava je i výzvou pro lidi. Nabízí otázku, co může udělat každý z nás, aby stromům a keřům pomohl a nenechal je zbytečně uhynout. V dílech je téma zachyceno tak, jak ho jednotliví autoři cítí,“ řekla Eva Nagajdová z pořádající českotěšínské knihovny s tím, že na vystavených dílech se podílí větší skupina autorů napříč věkovými kategoriemi. „Výstava putuje po republice již řadu let a jsem ráda, že konečně dorazila i k nám,“ dodala Nagajdová.

Ateliér Viridian vznikl v roce 1997. Jako první v České republice nabídl výtvarné kurzy pro dospělé všech věkových kategorií a také zahraničním zájemcům. Základnu má v Hlučíně a v Ostravě a řada jeho členů či bývalých účastníků kurzů s úspěchem tvoří a vystavuje v galeriích u nás i v zahraničí.

„Do ateliéru se například chodí připravovat studenti, aby zvládli zkoušky na umělecké školy, ale i zkušení malíři, které zaujmou daná témata ateliéru,“ vysvětlila Nagajdová.

Další zprávy z regionu