Výstavě dominují čarové grafiky

Samostatná výstava Josefa Odrášky nazvaná Z čáry na čáru navazuje na předchozí expozici Kurzu výtvarných technik Ostrava, jehož je lektorem. Vernisáž výstavy v českotěšínském Avionu, která se uskutečnila 5. května, byla zároveň derniérou minulé výstavy.

Vernisáž výstavy v Avionu. Foto: Avion

„Bylo milé, že dorazily téměř všechny dámy a jeden muž ze zmíněného kurzu Josefa Odrášky. Vždyť jejich věk se pohybuje od 60 do 96 let,“ nastínila Eva Nagajdová, která vernisáž uváděla.

Protože výstavní prostory v Avionu jsou poměrně úzké, zvolil malíř menší formáty, kterých je k vidění sedm. „U větších formátů by lidé neměli možnost poodstoupit si od obrazu, takže by postrádalo smysl je zde vozit,“ vysvětlila Nagajdová, která je bývalou studentkou Josefa Odrášky z ostravské Střední umělecko-průmyslové školy.

Vystavené obrazy jsou jednak čárové grafiky, připomínající spletitost větvoví stromů a stylem velmi podobné výtvarnému projevu surrealistů, ale také další díla moderní malby zachycující různé pocity a prožitky nevšedních okamžiků života. Zájemci si je mohou prohlédnout do 14. června.

Další zprávy z regionu