Běh Jablunkovem přilákal rekordní návštěvu

Silničního běhu městem Jablunkov, který nese název memoriál Karla Szotkowského, se zúčastnil rekordní počet 245 závodníků v patnácti věkových kategoriích od benjamínků až po veterány.

Běh náměstím si užili také nejmenší závodníci. Foto: pm

„Náměstí bylo plné. Srdíčko mi poskočilo, když jsem viděl, kolik lidí přišlo. Nejen závodit, ale také se jen tak podívat a povzbudit běžce. Opravdu úžasný pohled. Baví mě sledovat i to nadšení dětí a jakou mají radost z pohybu. Nedávno jsem slyšel, že jsme čtvrtý nejobéznější národ v Evropě. To je hodně znepokojující. Ale u nás v oddíle žádné takové děti nevidím, a to jich máme osmdesát,“ uvedl Petr Tvrzník, spoluorganizátor akce a trenér skupiny 1. běžecký Jablunkov, jehož svěřenci zvítězili v pěti kategoriích.

„Srdíčko mi poskočilo, když jsem viděl, kolik lidí přišlo. Nejen závodit, ale také se jen tak podívat a povzbudit běžce.“Petr Tvrzník, spoluorganizátor a trenér skupiny 1. běžecký Jablunkov

Hlavní závod ovládl Tomáš Lichý, v ženách byla nejrychlejší Iveta Rašková. „Je velká škoda, že nemohl startovat Marek Chrascina. Těšili jsme na jeho souboj s Tomášem Lichým. Nedávno prokázal velmi dobrou formu na mistrovství ČR (v běhu na 10 kilometrů), kde skončil šestý. Od bronzu ho dělilo jen 33 sekund. Byl to velmi těžký závod, spousta nedoběhla a vzdala to. Ale jsem spokojený po všech stránkách, jak se nám povedlo závod bez problémů uspořádat a že byl o něho zájem. Přijeli i lidé z Polska a Slovenska,“ dodal.

Vítězové v dospělých kategoriích získali poukázku na sportovní věci a novinkou bylo, že si mohli cenu vybrat přímo ve stánku na náměstí. Nejlepší v dětských kategoriích dostávali ceny úměrné jejich věku – míče, badmintonové rakety, knížku, skládanky a sladkou odměnu s diplomem.

 

Další zprávy z regionu