Ondřej Kovařčík se stal nováčkem roku

Jen velmi těsně porazil Ondřej Kovařčík svého bratra Michala v hlasování o nejlepšího nováčka sezony.

Ondřej (vpravo) a Michal Kovařčíkovi obsadili v anketě Nováček roku v sezoně 2017/18 první dvě místa. Archivní foto: Karel Švec (ČSLH)

Oba třinečtí hokejisté získali v anketě České televize stejný počet bodů, o vítězství rozhodovalo až pomocné kritérium. Dvaadvacetiletého hráče zařadilo více redaktorů, reportérů a hokejových expertů televize na první místo.

„Je to obrovská pocta, a především motivace do další práce a do další sezony. Nikdy by mě snad ani nenapadlo, že bych takovou cenu mohl získat. Všichni tři (nominovaní) jsme měli skvělou sezonu,“ řekl Ondřej Kovařčík.

Šikovný útočník vzbudil pozornost hlavně v play off. V rozhodujícím čtvrtfinále s Pardubicemi dal hattrick, následně v sérii s Hradcem Králové vstřelil dvě vítězné branky. Ve vyřazovací části nasbíral celkem jedenáct bodů (6+5), což ho v produktivitě soutěže řadilo na šesté místo. „Hlavně díky tomu, jak se mi povedlo play off, jsem začal věřit, že bych cenu mohl získat. Dal jsem poměrně důležité góly a myslím, že to rozhodlo v můj prospěch,“ přiznal Kovařčík.

„Dal jsem v play off poměrně důležité góly a myslím, že to rozhodlo v můj prospěch.“Ondřej Kovařčík

Na slavnostní večer, kde se udělovaly ceny nejlepším hráčům sezony, přijel osobně i s Michalem. Oba si navzájem přáli, aby trofej získal ten druhý. „I kdyby vyhrál brácha, měl bych také velkou radost. Hlavně, že by to zůstalo v rodině,“ pousmál se. „On je to vlastně i jeho úspěch, protože nebýt jeho, tak bych tu cenu určitě nezískal,“ řekl Ondřej Kovařčík, který společně s Michalem nastupoval v jedné formaci.

A těší ho, jak jim sezona vyšla. „Dostali jsme se s bráchou stabilně do áčka, uspěli jsme s týmem v Lize mistrů a play off. Pevně věřím, že to byl zlomový rok a že si příští sezonu svými výkony, na které je důležité navázat, řeknu o větší prostor. Ale nic není zadarmo, nová sezona začíná úplně od nuly,“ dodal.

Před ní je ale potřeba také načerpat síly. „Už se celkem těším na nějakou dovolenou u moře. Ale není to tak, že bych teď nic nedělal. Hraju extraligu inline hokeje v Novém Jičíně. Baví mě to a zároveň je to dobré na udržení fyzičky, než začne letní příprava,“ uzavřel.

Další zprávy z regionu